sâmbătă, 12 martie 2016

                 Banii noștri...
     Tot uitându-mă prin facturi am observat că eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită „Apa Nova” care e o companie franțuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci când fac duș sau când îmi fac o cafea, o fac cu apă românească, dar bani mei pleacă în Franța. 
     Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită „Enel”. Deci; cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici „Enel”ul nu-mi vinde curent italian. 
     Gazul metan îl plătesc la „GDF Suez” (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și la mulți alți români, gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă să se integreze în UE. 
  Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine. 
     Cablul TV și Internetul le plătesc la RCS & RDS. Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă e român. 
     Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa sau in Rusia. 
     Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobânzi grele și comisioane către bănci străine, fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o banca românească. 
     Dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfa e aproape 90% de import

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu