miercuri, 26 octombrie 2011

Motivaţia notabilelor absenţe


       ... să plimbi nişte oase (mai mult sau mai puţin încarnate) taman de ziua Regelui

Nimic nu este mai frumos să vezi cum se cern apele!
- Cu această ocazie am regăsit bunul simţ în preşedintele nostru. Acel bun simţ care îl opreşte să participe la astfel de evenimente, domniei sale rămându-i mai mult să participe la aniversari maneliste, unde se poate afişa nestingherit cu interlopii zilei sau de ziua Regelui stând la uşile Cancelariilor europene - cerşind audienţe!
- O altă absenţă; „Miss” Camera Deputaţilor, care cu permisia de 48 de ore dată de Zeus, caută  să-şi împreuneze drumurile georgiene prin Tibilisi, doar-doar va semna vreun act oficial cu guvernul ţării "vecine şi pretine", nu departe de ochii plebei şi a presei pentru a-şi motiva absenţa de la solemna festivitate!
- Cea mai elocventă mi se pare absenţa I.P.S. Daniel Mercantilul, acest Dinu Patriciu al Bisericii Ortodoxe Române, Prim-Slujitorul Domnului fiind mult prea ocupat cu îndesarea câştigului la sutană de pe urma plimbării prin Bucureşti şi ţară a câtorva oase, ademenindu-i pe republicani dar mai ales pe regalişti să-şi lase stipendia pentru atingerea moaştelor, pasă-mi-te cele ale Sfântului Andrei.
Ce coincidenţă perversă: să plimbi nişte oase, taman de ziua Regelui…

PS
La ce bun TOT CE NI S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACESTE DOUĂ ZILE? Numai ca să răsucim cuţitul în rană şi ATÂT?

Mea culpa scepticismul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu